Over Overtoom Brand Expertise Groep

OBEG ziet elke brand als een technisch vraagstuk. Door continu onze kennis op peil te houden zorgen we ervoor dat we alle deskundigheid bezitten die nodig is om een brand te kunnen analyseren. Als brandonderzoeksbureau zijn wij al jarenlang actief op zowel de nationale als internationale markt. Dankzij onze duidelijke communicatie en goed gecertificeerde medewerkers zijn we een uitstekende partij om uw brandonderzoek, advies en trainingen te verzorgen. Op deze pagina geven we u graag meer informatie over onze werkwijze, kwaliteitsprofiel en onze specifieke werkzaamheden.

Ons kwaliteitsprofiel en onze branches

Buiten het feit dat u ons in kunt huren als onafhankelijk onderzoeker, treedt OBEG ook op als deskundige in rechtbankzaken, contra-expertises of als uitvoerder van peer-reviews in civiel recht en strafrecht. Wij zijn aangesloten bij verschillende professionele organisaties, waaronder:

  • Fire Investigator; benoemd door het National ProBoard on Fire Service Professional Qualifications volgens de standaard NFPA 1033-2009
  • International Association of Arson Investigators
  • United Kingdom Chapter IAAI
  • International Committee member of the Netherlands Chapter IAAI
  • National Association of Fire Investigators (NAFI)
  • International Association of Marine Investigators (IAMI)
  • Nederlands Instituut van Register Experts (Nivre)
  • Branchevereniging Particuliere Onderzoeksbureaus (BPOB)

Onze opdrachtgevers kunnen erop vertrouwen dat wij brandonderzoek in één keer goed uitvoeren. Onze deskundigheid blijkt wel uit het feit dat wij sinds 2011 als eerste Nederlands bedrijf zijn gecertificeerd door de International Association of Arson Investigators. Wij bezitten over een vergunning voor een particulier recherchebureau dat is afgegeven door het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

Onze werkwijze

Nadat u als bedrijf of als particulier contact met ons heeft opgenomen maken we een afspraak om het brandonderzoek uit te voeren. In eerste instantie gaat het altijd om een observatie of om een technisch onderzoek; pas daarna beslissen wij of aanvullend tactisch onderzoek nodig is. Uiteraard houden wij u als klant hier gedurende het hele proces van op de hoogte. Bevindingen die uit zowel het technisch als het tactisch onderzoek naar voren komen, toetsen wij voortdurend. Vanzelfsprekend voorzien wij u ook van een beknopte of uitgebreide rapportage – afhankelijk van wat uw wensen zijn.

Neem contact met ons op wanner u specifieke vragen heeft over onze diensten via 020 - 584 0806. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar.