Onderzoek naar het ontstaan en verloop van woningbrand

Brand in huis is één van de meest voorkomende brandsoorten. Als u hier niet op tijd bij bent kan uw woning behoorlijk wat brandschade oplopen. Bij woningbranden kunt u rekenen op de deskundigheid van OBEG. Wij achterhalen de oorzaak van de brand en waar deze ontstaan is.

Technisch en tactisch onderzoek

Dankzij onze jarenlange ervaring met het onderzoeken van woningbranden hebben we bij OBEG een grote deskundigheid ontwikkeld rondom mogelijke oorzaken voor het ontstaan van brand. Als wij een technisch onderzoek uitvoeren stellen we ten eerste de plaats van het ontstaan van de brand vast. Dat doen we door brandpatronen en brandbeelden te volgen. Vervolgens onderzoeken we welk ontstekingsmechanisme het eerst ontstoken materiaal kan hebben geïnitieerd. Een logische volgende stap is onderzoek naar hoe de brand zich kan hebben uitgebreid. Bij een tactisch onderzoek houden we onder meer interviews met betrokkenen om zo te achterhalen welke omstandigheden zich voor de brand hebben voorgedaan.

Wacht niet te lang en schakel OBEG in voor het onderzoeken van een woningbrand. Neem telefonisch contact met ons op via 020 - 584 0806 en wij zijn u zo goed mogelijk van dienst.